Uitdaging van de quilt-fluisteraars

Bij het kinderspel “Chinese Whispers” (“Chinees fluisteren”, ook gekend als “tefefoontje”) zit een groep kinderen in een kring en fluisteren een boodschap van het eerste kind door naar het tweede en volgende tot het laatste kind, dat dan de uiteindelijke boodschap bekend maakt. Dit leidt vaak tot interessante, verrassende resultaten. 
Georgina Chapman (UK) e-mailde dertien quilters om te polsen of ze geïnteresseerd waren om dit spel te spelen met quilts. Het resultaat van 14 deelnemers was te zien tijdens Festival of Quilts 2012 in Birmingham. 
Wegens succes wordt dit initiatief nu herhaald en uitgebreid. De quiltgroepen « Mozaiek » van Rita Bos en « Crossroads » van Monique Gilbert doen mee met elk 10 quilters. Ze volgen de regels van de initiatiefnemer waarbij vooral het geheimhouden opmerkelijk is. Elke deelnemer heeft zes weken om de klus te klaren. 
De eerste quilter maakt haar quilt op basis van een foto. Zij stuurt haar afgewerkte quilt naar de volgende quilter (die enkel de quilt te zien kreeg). De tweede quilter maakt een quilt gebaseerd op de eerste quilt en geeft het resultaat, de tweede quilt, door aan de volgende deelnemer. Zo gaat het verder volgens de bepaalde volgorde totdat de laatste quilter klaar is. 
Er zijn nu 22 groepen bezig met « fluisteren ». Het wordt een spannende reeks quilts die te zien zullen zijn in Loch Lomond Quiltshow mei 2014. De show is de grootste in Schotland met 20 expo’s op 10 locaties in een prachtige streek.

Deze quilts zijn te bezichtigen in Edingen van 2 t.e.m. 5 oktober 2014.

Info:  Belgium Quilt Association

Email: Rita Bos 
Email: Monique Gilbert