"Op reis in het schilderij" - een textielproject rond Marthe Donas

“Voyage dans la peinture”  -  “Op reis in het schilderij”.

Marthe Donas (1885-1967), een klinkende naam  van de internationale avant-garde, bracht Monique Gilbert op een idee voor een nieuw textielproject.  Een project rond één schilderij zou de kunstenares nog meer in de kijker plaatsen.
Monique Gilbert stelde haar project voor aan het musée Marthe Donas in Ittre en kreeg de toelating om met het project te starten.  Ook de eigenaar van het gekozen schilderij  gaf enkele dagen later via e-mail groen licht om hiermee door te gaan.  Hij beloofde dat de textiele werken in het museum en in  l’Espace Bauthier te Ittre mogen tentoongesteld worden, naast “Abstracte Compositie nr.6”.

Tijdens de Crossroads workshops onder leiding van Monique Gilbert kunnen de deelnemers rekenen op haar deskundige begeleiding zoals  het maken van het juiste vierkant van 15cm, het vergroten tot 90cm,  materiaalkeuze, technische bijstand enz.  Enkele van de 18 gekozen details: 

Tentoonstelling van 13 oktober tot 11 november 2018 - Musée Marthe Donas, 36 rue de la Montagne, B 1460 Ittre       www.museemarthedonas.be